Bevezetés

Nagypapámnak - mint ahogy a nagypapáknak általában - nem kevés egészségügyi problémája van. Cukorbeteg, 44 egység inzulin/nap, asztmás, orrpolippal műtötték, szürkehályog műtétje is volt, csontritkulása van, agyi vizenyőt állapítottak meg és Parkinson-gyanús. Járása nehézkes, bizonytalan, gondolkodása lassú. Persze mindegyik betegségére kapott hagyományos gyógyszeres kezeléseket, melyek többé-kevésbé, hosszabb-rövidebb ideig használtak, de a probléma valódi okára csak feltételezések vannak, s ennek megfelelően gyógykezelés sincs. A család úgy döntött, megpróbáljuk a természetes gyógymódokat. Anyu két napja (2010. május 30-án) elvitte Bokor Katalin fitoterapeutához, aki megvizsgálta, megnézte az orvosi leleteit és egy részletes kezelőlapon összeírta a szükséges gyógymódokat. A gyógymódok fajtái: vízterápia, lenmagpakolás, torna, masszázs, napfürdő, légfürdő, faszénpakolás és agyagpakolás. Persze némelyikből többféle is, összesen 24 fajta kezelés. Ezen kívül javasolt egy léböjtkúrát, ajánlotta a vegán táplálkozás melletti kitartást (ugyanis ez utóbbival több-kevesebb sikerrel február óta próbálkozunk), illetve még néhány gyógyhatású táplálékot és gyógyteakeverékeket. Táplálékod legyen gyógyítód című könyve alapján kell végezni a kezeléseket.
Mivel mostanában többet vagyok itthon, a vizsgaidőszak és a nyári szünet miatt, magamra vállaltam a kezelések oroszlánrészét. Ebben a blogban szeretnék leírni mindent, hogy én magam átlássam és vissza tudjak emlékezni, és hátha más is tanul belőle.

Harmadik nap

Erről a napról sajnos nem túl sok írnivalóm van. Egész nap az ágyat nyomtam, köhögtem, így Mama végezte a kezeléseket. A menetrend majdnem ugyanaz volt, mint a második napon, azzal az eltéréssel, hogy délelőtt a váltófürdő helyett életfürdő (ez ma is így lesz és még egy darabig), és Papa úgy döntött, nem kéri délután az inhalálást. Hát, ha én csináltam volna, nem lett volna választási lehetősége. De mindegy, változik még a helyzet. 
Az életfürdő: a kád szélén ült befelé, lábai forró vízben, egy puha ruha segítségével hideg vízzel mosogatta az ágyékát, jobb térdétől a bal térdéig. Mama azt mondta, ő nagyon viccesnek találta Papa reakcióit. Hát, mint mondjak... el tudom képzelni. Azt mondta, hogy olyan volt, mint mikor gyerekkorukban a hideg patakba ugráltak. Nem is volt akkor ennyi baja.
A menü:
reggel cikóriakávé mandulatejjel, tk kenyér és alma
délben karalábéleves, szójatejszínes-cukkinis penne (nagyon finom!) retek-hagyma salátával
este növényi burger (búzahús) fokhagymásan megsütve, tk kenyér, paprika
A vércukorszintjét ebéd előtt mérte, elég magas volt, 12. Ezt is a mozgáshiánynak tudtuk be, ugyanis a szutyok idő miatt nem ment sehova. De ma egy kicsit elállt az eső, úgyhogy elmegy biciklizni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése