Bevezetés

Nagypapámnak - mint ahogy a nagypapáknak általában - nem kevés egészségügyi problémája van. Cukorbeteg, 44 egység inzulin/nap, asztmás, orrpolippal műtötték, szürkehályog műtétje is volt, csontritkulása van, agyi vizenyőt állapítottak meg és Parkinson-gyanús. Járása nehézkes, bizonytalan, gondolkodása lassú. Persze mindegyik betegségére kapott hagyományos gyógyszeres kezeléseket, melyek többé-kevésbé, hosszabb-rövidebb ideig használtak, de a probléma valódi okára csak feltételezések vannak, s ennek megfelelően gyógykezelés sincs. A család úgy döntött, megpróbáljuk a természetes gyógymódokat. Anyu két napja (2010. május 30-án) elvitte Bokor Katalin fitoterapeutához, aki megvizsgálta, megnézte az orvosi leleteit és egy részletes kezelőlapon összeírta a szükséges gyógymódokat. A gyógymódok fajtái: vízterápia, lenmagpakolás, torna, masszázs, napfürdő, légfürdő, faszénpakolás és agyagpakolás. Persze némelyikből többféle is, összesen 24 fajta kezelés. Ezen kívül javasolt egy léböjtkúrát, ajánlotta a vegán táplálkozás melletti kitartást (ugyanis ez utóbbival több-kevesebb sikerrel február óta próbálkozunk), illetve még néhány gyógyhatású táplálékot és gyógyteakeverékeket. Táplálékod legyen gyógyítód című könyve alapján kell végezni a kezeléseket.
Mivel mostanában többet vagyok itthon, a vizsgaidőszak és a nyári szünet miatt, magamra vállaltam a kezelések oroszlánrészét. Ebben a blogban szeretnék leírni mindent, hogy én magam átlássam és vissza tudjak emlékezni, és hátha más is tanul belőle.

Hogy nem írok...

...az nem azt jelenti, hogy nem történik semmi. :) Mint általában a blogjaim esetében. Egyszerűen arról van szó, hogy nincs túl sok újdonság. 
Most éppen úgy állunk, hogy Papa minden nap megcsinálja magának az életfürdőt. Pár nap óta nem kapott faszénpakolást, mert rájöttünk, hogy nem megfelelő faszenet használtunk. Anyu már megrendelte a jó szenet, reméljük, hamarosan megérkezik!
Próbáltunk agyagot szedni az agyagpakoláshoz, de mindenhol annyira vizes a föld, hogy egyszerűen lehetetlen volt. Hát, még próbálkozunk.
Úgy látom, Papa most már masszívan jobban érzi magát. Mozog, dolgozgat, jó kedve van, életvidám. Persze nagyon kevéske ez a kezelés, amit pillanatnyilag kap. Amint elkezdjük az agyagot és folytatjuk a faszenet, biztosan látványos eredménye lesz!
Addig is: türelem. :)

1 megjegyzés:

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

Megjegyzés küldése